Publicatie datum: 02 mei 2017

Hoe kan men de integratie in de samenleving van niet-begeleide jongvolwassen vluchtelingen bevorderen? Dit rapport bespreekt ‘cohousing’ en ‘case management’ voor niet-begeleide jongvolwassen vluchtelingen in Antwerpen (CURANT), een sociale beleidsmaatregel waarbij intensieve geïndividualiseerde begeleiding gecombineerd wordt met samenwonen met een lokale huisgenoot, training en therapie met als doel de sociale integratie te ondersteunen. De onderliggende veronderstellingen van de stakeholders worden onderzocht en de kernideeën van de interventie worden in verband gebracht met academische literatuur.
Hoofdthema: Integratie
Publicatietype: Rapport
Trefwoorden: inclusion, social assistance, Social cohesion, Training

Publicatie datum: 29 februari 2012

Deze publicatie in opdracht van DG Tewerkstelling en Sociale Zaken van de Europese Commissie biedt een beschrijvende en analytische evaluatie van het gebruik van sociale zekerheidssystemen door migranten in 19 Europese lidstaten.
Hoofdthema: Economische migratie
Publicatietype: Studie

Publicatie datum: 31 mei 2005

Hoe is het opvangsysteem in België voor asielzoekers ontwikkeld? Wat zijn de doelstellingen en verantwoordelijkheden, de sterktes en de zwaktes? Deze studie behandelt deze vragen en richt zich voornamelijk op de situatie waarin de asielzoekers, waaronder minderjarigen, zich bevinden.
Hoofdthema: Opvang
Publicatietype: Thematische Studies
Trefwoorden: accomodatie