mei 2020

Recente verrichtte het EMN een studie over "Comparative overview of national protection statuses”. In een korte video worden enkele belangrijke bevindingen van deze studie belicht. 
Hoofdthema: Regularisatie
Trefwoorden: video

juli 2013

Vandaag 1 juli 2013, is de programmawet van 28 juni 2013 van kracht geworden met een aantal wijzigen voor vreemdelingen die in België verblijven. Het politieke akkoord aangaande deze wet werd bereikt in het kader van de begrotingsbesprekingen.
Hoofdthema: Migratie
Trefwoorden: gezinsmigratie

januari 2013

Uit de eerste rapportering van dit onderzoeksproject blijkt dat het nodig zal zijn om op korte termijn verdere stappen te zetten en de weg vrij te maken voor specifieke regelgeving voor deze categorie.
Hoofdthema: Regularisatie
Trefwoorden: niet-verwijderbaar

november 2011

Vandaag op 28 november 2011 heeft de Commissie Binnenlandse Zaken van de kamer een wetsontwerp aangenomen aangaande wijziging van de regelgeving van de regularisatie op medische gronden (9ter).
Hoofdthema: Regularisatie

januari 2011

The federal State Secretary for Migration and Asylum Policies Melchior Wathelet has given a pressconference presenting the asylum and migration policies in 2010 and providing an overview of some statistical data.