Financieringsbesluit over het EU kredietnoodfonds voor Afrika aangenomen

Vandaag heeft de Europese Commissie twee beslissingen met betrekking tot het EU kredietnoodfonds voor Afrika, die aangekondigd werd door COM-Voorzitter Juncker in zijn State of the Union van september, aangenomen

Logo European Commission

Ten eerste werd via besluit het kredietfonds opgericht.  Ten tweede werd een financieringsbesluit dat 1.8 miljard Euro, afkomstig uit het EU budget en het Europees Ontwikkelingsfonds, beschikbaar moet maken voor het fonds aangenomen.  Deze bijdrage zal gecombineerd worden met bijdrages van EU-lidstaten en andere donoren.

Dit kredietfonds beoogt om de stabiliteit te bevorderen en zo de wortels van irreguliere migratie en ontheming in Afrika aan te pakken en om activiteiten die voedselzekerheid, goed bestuur, migratiemanagement en veiligheid in de regio's stimuleren te ontwikkelen.

Drie regio's -  bestaande uit fragiele landen en landen met belangrijke migratieroutes naar Europa - zullen begunstigd worden: de Sahel, de Hoorn van Afrika en Noord-Afrika.

Meer informatie over dit kredietnoodfonds kan je onder andere vinden op de website van DG Migratie en Binnenlandse Zaken van de Europese Commissie via deze link.

 

 

 

Publicatiedatum: di 20 okt 2015
Geografie:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: