Publicatie datum: 22 oktober 2018

Als onafhankelijk Nationaal Rapporteur voor België maakt Myria in zijn rapport Mensenhandel en Mensensmokkel al meer dan twintig jaar elk jaar een onafhankelijke evaluatie van het beleid. Dit jaar wijdt het de focus van zijn verslag aan minderjarige slachtoffers van mensenhandel en mensensmokkel. Het verslag focust op een bijzonder kwetsbare slachtoffergroep: Nigeriaanse minderjarige meisjes die door mensenhandelaars worden gerekruteerd in hun thuisland om in Europa in de prostitutie uitgebuit te worden.
Hoofdthema: Mensensmokkel & Mensenhandel
Publicatietype: Rapport
Trefwoorden: minors of age

Publicatie datum: 27 september 2011

Deze Eurostat publicatie biedt een gedetailleerd overzicht van asielaanvragen en beslissingen in de EU27 voor het eerste kwartaal van 2011.
Hoofdthema: Internationale bescherming
Trefwoorden: Eurostat

Publicatie datum: 08 april 2011

Deze Eurostat- publicatie biedt een gedetailleerd overzicht over het aantal van asielaanvragers en asielbeslissingen die in 2010 in de EU27 werden geteld. (Enkel in het Engels beschikbaar)
Hoofdthema: Internationale bescherming
Publicatietype: Rapport

Publicatie datum: 19 januari 2011

Dit kwartaalrapport geeft een beeld van recente ontwikkelingen aangaande internationale bescherming, zoals het aantal asielaanvragen en beslissingen in asielaanvragen. Deze gegevens worden aan Eurostat overgemaakt door de ministeries van binnenlandse zaken en gerelateerde bevoegde agentschappen.
Hoofdthema: Asiel
Publicatietype: Rapport
Trefwoorden: Eurostat

Publicatie datum: 07 oktober 2010

Er werden zo'n 15 000 minder asielaanvragen geregistreerd in de EU27 gedurende de eerste helft van 2010 in vergelijking met dezelfde periode in 2009.
Hoofdthema: Asiel
Publicatietype: Rapport
Trefwoorden: Eurostat