We kunnen allemaal deelnemen aan de strijd tegen mensenhandel

Voor de Europese dag tegen mensenhandel lanceert de Europese Commissie een bewustmakingscampagne om burgers te informeren over de realiteit van deze misdaad. De Europese Commissie nodigt alle burgers uit om de bewustwording en de kennis over mensenhandel te vergroten door deel te nemen aan de "Stop mensenhandel. Doorbreek de onzichtbare keten" campagne.

Gemiddeld worden jaarlijks circa 7 000 slachtoffers van mensenhandel gemeld in de EU. Maar veel meer slachtoffers blijven onopgemerkt. 

Preventie is de sleutel in de strijd tegen mensenhandel. Om mensen bewuster te maken, lanceert de Europese Commissie vandaag de campagne "Stop mensenhandel. Doorbreek de onzichtbare keten" campagne. Het doel van deze campagne is om te voorkomen dat meer mensen in de val lopen van mensenhandelaars en om slachtoffers zichtbaar te maken en de hulp te bieden die ze nodig hebben.

Omdat ieders bijdrage doorslaggevend kan zijn in de strijd tegen mensenhandel, nodigt de Europese Commissie burgers uit de signalen dat iemand slachtoffer kan zijn van mensenhandel beter te herkennen, geen gebruik te maken van de diensten van slachtoffers van mensenhandel, vermoedelijke gevallen van mensenhandel te melden en de slachtoffers zelf onmiddellijk te helpen. 

Ga voor meer informatie over de campagne, waaronder informatie over hoe je de signalen kunt herkennen dat iemand slachtoffer kan zijn van mensenhandel en waar je terecht kunt als je weet dat er sprake is van mensenhandel, naar deze pagina.

Publicatiedatum: ma 23 okt 2023
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: