Openbare raadpleging over 'Slimme Grenzen'

Vandaag heeft de Europese Commissie een openbare raadpleging over het "Slimme Grenzen pakket", één van de prioriteiten in de Europese Agenda voor Migratie, gelanceerd. Burgers (EU en derdelanders) en organisaties worden uitgenodigd om hun standpunt bekend te maken.

Logo European Commission

Het "Slimme Grenzen Pakket" poogt de externe grenzen van Schengenlanden beter te managen, met inbegrip van de strijd tegen irreguliere migratie en het uitwisselen van informatie over overstayers, alsook om de grensoverschrijdingen van ter goede trouw frequente (niet-EU) reizigers te faciliteren.

Het doel van de openbare raadpleging is om met meningen en opinies de lopende impact assesment en het hernieuwde voorstel dat de Europese Commissie op tafel zal leggen verder vorm te geven.  Via de consultatie wenst de Commissie ook nieuwe ideeën en kennis te verzamelen en  bestaande ideeën en analyses te testen.

Bijdrages van burgers, lokale, regionale en nationale overheden, EU-instellingen, internationale organisaties, NGO's, academische instellingen, sociale partners en het maatschappelijk middenveld zijn welkom tot 29 oktober 2015.

Meer informatie vindt u op de website van de Europese Commissie.

Publicatiedatum: vr 31 jul 2015
Geografie:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: