Conferentie over het jaarlijkse EMN beleidsrapport inzake asiel en migratie.

Op 26 april 2017 lanceerde het Europees Migratienetwerk (EMN) haar jaarlijkse beleidsrapport over asiel en migratie in 2016 tijdens een conferentie in Brussel.

Op 26 april 2017 lanceerde het EMN haar jaarlijkse beleidsrapport over asiel en migratie tijdens een conferentie van een halve dag te Brussel. Deze conferentie bracht toonaangevende experten samen voor een constructieve en stimulerende dialoog. De deelnemers kregen een uniek overzicht van toekomstige uitdagingen en opportuniteiten inzake asiel en migratie.

Het jaarlijkse beleidsrapport over asiel en migratie geeft een overzicht en analyse van de meest recente ontwikkelingen op EU-niveau en op het niveau van de afzonderlijke Lidstaten. En dit voor de periode 2016 en begin 2017.

In 2016 was de migratiecrisis opnieuw alomtegenwoordig in de Europese media. Europa bleef immers ook in 2016 geconfronteerd met een aanzienlijke toestroom van migranten en vluchtelingen. Volgens Eurostat werden er dat jaar meer dan 1,2 miljoen asielaanvragen ingediend in de EU. Dit is meer dan tweemaal zoveel als in 2014.

Een antwoord bieden op de vluchtelingenstroom is natuurlijk slechts één van de vele uitdagingen en opportuniteiten van migratiemanagement. Naast een geloofwaardig beleid om migratiestromen te beheersen, moet Europa blijvend werk maken van het aantrekken van talentvolle studenten, onderzoekers, arbeidskrachten en ondernemers.

De conferentie was opgebouwd rond drie paneldiscussies over volgende onderwerpen:

  •     Internationale bescherming en asiel;
  •     Irreguliere migratie;
  •     Legale migratie.

Het programma van de conferentie, het jaarlijkse beleidsrapport 2016, en de Powerpoint presentaties die werden gegeven, vindt u hieronder.

Publicatiedatum: wo 26 apr 2017
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: