Een gids over Vrouwenhandel (Border Woman)

Deze gids, samengesteld door en gebaseerd op de ervaringen van vrouwen die aan mensenhandel zijn ontsnapt, geeft informatie en advies over vrouwenhandel aan potentiële slachtoffers en hulporganisaties.

Download publication

Deze Gids over Vrouwenhandel is het resultaat van drie jaar werk door vrouwen die ontkomen zijn aan mensenhandel. Door vernieuwend en assertief onderzoek te voeren, evolueerden ze van slachtoffers naar actoren van verandering. In plaats van zich te focussen op de tragische kant van hun ervaringen, wisselden ze ideeën uit over ze ontsnapten uit hun situatie en hun leven terug op de rails kregen. Ze besproken de bestaande ondersteuningsmechanismen, onderwierpen de belangrijkste beleidsinstrumenten aan een kritische evaluatie en vatten hun eigen ervaringen en aanbevelingen samen in deze gids.

De Gids omvat drie grote delen:

  1. Wat is vrouwenhandel: een algemene beschrijving van het fenomeen, een overzicht van de meest gebruikte methodes van vrouwenhandel en mogelijkheden voor slachtoffers om te ontsnappen aan hun situatie;
  2. Advies voor potentiële slachtoffers: Hoe kun je vrouwenhandel ontwijken, hoe kun je weten dat je in een situatie van vrouwenhandel zit, hoe kun je ontsnappen, waar kun je hulp en ondersteuning vragen en wat als je de daders voor het gerecht wil brengen;
  3. Advies voor hulporganisaties: Hoe een slachtoffer identificeren, hoe pak je een interview aan en wat zijn de noden van slachtoffers.

 

De Gids is, naast het Engels, ook beschikbaar in het Frans, Spaans, Portugees en Pools.

De Gids over Vrouwenhandel is gemaakt door Border Woman, een netwerk van vrouwen die er in geslaagd zijn om uit hun situatie van mensenhandel te ontsnappen. Het is een publicatie van overlevers, voor slachtoffers, alsook voor beleidsmakers en sociale en institutionele actoren, die betrokken zijn in de strijd tegen mensenhandel.

Meer informatie over Border Woman kunt u vinden op de website.

Publication Date:
ma 25 nov 2013
Hoofdthema:
Publicatietype: