Mensenhandel netwerk ontmanteld in de Brusselse Noordwijk

Als onderdeel van een onderzoek naar mensenhandel zijn 30 bordelen in het noordelijke district van Brussel onder gerechtelijk verzegeling geplaatst. 25 mensen werden gearresteerd en 23 anderen werden administratief van hun vrijheid beroofd.

Vandaag doorzocht de Federale Gerechtelijke Politie van Brussel, gesteund door verschillende eenheden uit andere gerechtelijke arrondissementen en de politie van de zone Brussel-Noord, 56 adressen als onderdeel van een onderzoek naar mensenhandel (seksuele uitbuiting).

Het onderzoek richt zich op de prostitutie-onderwereld van Nigeriaanse en Ghanese oorsprong. Drie jonge mannen worden ervan verdacht jonge Nigeriaanse vrouwen in bordelen in Brussel-Noord te hebben geplaatst. Deze jonge vrouwen reizen meestal via Frankrijk of Italië en bevinden zich vervolgens in een kwetsbare en irreguliere situatie in België.

Naast prostitutie bars in de zone Brussel-Noord doorzocht de politie ook de huizen van degenen die verdacht worden van verantwoordelijkheid voor dit mensenhandel netwerk in Antwerpen, Luik en Oost-Vlaanderen.

Voor meer informatie kunt u dit persbericht raadplegen.

Publicatiedatum: wo 27 sep 2023
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: