Meer dan 40 bedrijven zetten zich in om banen en opleidingen te bieden aan meer dan 250.000 vluchtelingen

Op de Tent Partnership for Refugees European Business Summit die vandaag in Parijs plaatsvindt, hebben 41 vooraanstaande bedrijven gezamenlijk ambitieuze toezeggingen aangekondigd om meer dan 250.000 Oekraïense vluchtelingenvrouwen en andere vluchtelingen een baan en opleiding te bieden in heel Europa. Deze toezeggingen zullen het personeelsbestand van bedrijven versterken, arbeidstekorten opvullen en de Europese economieën een impuls geven.

Bedrijven die zich engageerden om de komende drie jaar 13.680 Oekraïners en andere vluchtelingen aan te werven in heel Europa waren onder andere: Amazon (5.000 vluchtelingen), Hilton (1.500 vluchtelingen), Marriott International (1.500 vluchtelingen), ISS (1.000 vluchtelingen) en Teleperformance (500 vluchtelingen).

Uitzendbureaus deden ook buitengewone toezeggingen om de komende drie jaar vluchtelingen aan werk te helpen, door hen op te nemen in hun tijdelijke arbeidskrachten en hen te plaatsen in banen bij hun klanten in heel Europa. Hun toezeggingen bedroegen in totaal 152.000 vluchtelingen en omvatten: Adecco (50.000 vluchtelingen), Randstad (40.000 vluchtelingen), EWL Group (35.000 vluchtelingen), ManpowerGroup (30.000 vluchtelingen).

Daarnaast heeft een aantal grote bedrijven toegezegd de komende drie jaar opleidingen te verzorgen - zowel rechtstreeks als via partnerorganisaties - om vluchtelingen te helpen veelgevraagde technische vaardigheden te ontwikkelen, zoals IT, codering en cyberbeveiliging, en om een beter inzicht te krijgen in de Europese arbeidsmarkt: Accenture (16.000 vluchtelingen), Indeed (15.000 vluchtelingen), Cisco (10.000 vluchtelingen), Microsoft (5.000 vluchtelingen), Generali (5.000 vluchtelingen).

Vandaag werd ook steun aangekondigd van Google.org, dat de middelen en technologische knowhow van Google zal inzetten om de kloof tussen bedrijven en Oekraïense vluchtelingen in Polen te overbruggen.

Nieuwe strategische partnerschappen met LinkedIn en Visa om de groei van Tent's Refugee Women Mentorship Program in Europa te versnellen werden vandaag ook aangekondigd tijdens de top - inclusief financiering. 

Een volledige lijst van de tijdens de top aangekondigde toezeggingen is hier te vinden.

Publicatiedatum: wo 28 jun 2023
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Soort nieuws: