Eurostat lanceert het dashboard voor integratie en inclusie van migranten

Vandaag lanceert Eurostat een interactief visualisatiehulpmiddel dat een uitgebreid overzicht biedt van gegevens over demografie, arbeidsmarkt, onderwijs, sociale integratie, huisvesting, gezondheid en actief burgerschap van de migrantenpopulatie in de EU. 

Vandaag heeft Eurostat het dashboard voor integratie en inclusie van migranten gelanceerd. Met deze tool kunnen gebruikers meer dan 30 indicatoren volgen en visualiseren die de voortgang inzake integratie en inclusie beoordelen, in overeenstemming met de 'Zaragoza'-verklaring van de EU over integratie en de beginselen van het actieplan voor integratie en inclusie 2021-2027. De visualisatie wordt automatisch bijgewerkt wanneer nieuwe of herziene gegevens beschikbaar komen in de Eurostat-database, zodat altijd de meest actuele gegevens worden getoond. 

Eurostat brengt ook een nieuwe interactieve publicatie uit, namelijk "Migratie en asiel in Europa", waarmee de gebruiker geselecteerde statistieken kan bekijken over bevolkingsdiversiteit, bescherming en asiel, irreguliere migratie en terugkeer, en vaardigheden van migranten. 

Lees voor meer informatie dit persbericht van Eurostat

Publicatiedatum: wo 31 jan 2024
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: