Eerste verslag gepubliceerd door de Commission over communautaire statistieken en hun kwaliteit

Verordening 862/2007 voorziet dat de Commissie een verslag voorlegd aan het Europees Parlement en de Raad over de mate van implementatie van bovenstaande verordening.

Cover page of the Report of the Commission

In de conclusie van het rapport staat onder meer het volgende:

De verordening 862/2007 heeft geresulteerd in zeer grote verbeteringen in de Europese statistieken over migratie en internationale bescherming. De statistische gegevens die de nationale autoriteiten aan de Commissie leveren zijn nu vollediger en, in de meeste gevallen, gebaseerd op vergelijkbare statistische definities. Officiële Europese en nationale instanties, niet-gouvernementele organisaties en burgers maken nu ook meer gebruik van deze gegevens.

Desalniettemin schieten sommige lidstaten nog op belangrijke punten tekort, meestal omdat essentiële statistieken niet beschikbaar zijn, gegevens voor enkele domeinen niet op tijd worden verstrekt en geharmoniseerde statistische definities onjuist worden toegepast.

Er moet een hernieuwde en gezamenlijke inspanning worden geleverd om de nog resterende problemen in verband met deze statistieken op te lossen. Dit vraagt om voortdurende communicatie en samenwerking tussen de relevante nationale autoriteiten en de Commissie.

Het volledige verslag van de Commissie is beschikbaar via deze link.

 

Publicatiedatum: do 20 sep 2012
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever: