Communicatie van de Commissie: Globale benadering van Migratie en Mobiliteit

De Commissie benadrukt de nood aan een strenger extern migratiebeleid door een globale benadering van migratie op te zetten in samenwerking met niet-Europese landen die gerelateerde migratie- en mobiliteits thema's behandelen zodat deze samenwerking wederzijds voordelen kan opleveren.

Logo Europese Comissie

Migratie staat vandaag bovenaan op de politieke agenda van de Europese Unie. De Arabische lente en evenementen in het zuidelijke Middellandse Zeegebied in 2011  benadrukken nogmaals de nood aan een samenhangend en alomvattend migratiebeleid van de EU.

De globalisering, demografische veranderingen en maatschappelijke transformaties beïnvloeden de Europese Unie en haar lidstaten maar ook landen over de hele wereld. Volgens de bronnen van de Verenigde Naties zijn er wereldwijd zo'n 214 miljoen internationale migranten en 740 miljoen interne migranten. 44 miljoen zijn gedwongen ontheemden. Naar schatting wonen en werken 50 miljoen mensen in het buitenland met een niet-wettelijke status. Alleen een dialoog op mondiaal niveau kan een aantal van de gedeelde uitdagingen en zorgen aanpakken door de oprichting van partnerschappen voor mobiliteit met de partnerlanden bespreken op een alomvattende manier die alle aspecten van hun samenwerking voor beheer van de migratiestromen en het verkeer van personen tracht te omvatten.

Voor meer informatie, klik hier

Publicatiedatum: di 22 nov 2011
Geografie:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: