Caritas zoekt vrijwilligers om niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in Luik te ondersteunen

Je woont in Luik en je wil jouw tijd besteden aan niet-begeleide minderjarige vreemdelingen? Caritas is op zoek naar vrijwilligers die samen met hen activiteiten willen doen of hen willen ondersteunen op school.

Ondanks hun enthousiasme en motivatie, is het voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen niet eenvoudig om cursussen te volgen in een taal die ze niet of nauwelijks kennen, vooral als ze in hun land van herkomst niet naar school zijn geweest. Bovendien leren deze minderjarigen zelfstandig te leven en moeten ze dus, naast school, alle aspecten van hun dagelijks leven op zich nemen (boodschappen doen, eten, schoonmaken, medische zorg, enz.).

Om deze jongeren in al deze zaken te ondersteunen, zoekt Caritas vrijwilligers. Je kan ervoor kiezen om hen individueel (bij hun thuis) of collectief (in een ruimte met meerdere jongeren) te ondersteunen.

Als je meer informatie wilt, lees dan dit artikel of maak een afspraak met Gilles Tirez (g.tirez@caritasint.be) die verantwoordelijk is voor vrijwilligers in Luik. Er zijn ook infosessies gepland op 30 maart en 6 april 2023 (18u-19u).

Publicatiedatum: do 30 mrt 2023
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: