Publicatie datum: 03 februari 2012

Deze EMN Inform bevat een samenvatting van de EMN studie over tijdelijke en circulaire migratie: empirische bewijsvoering, huidige beleidspraktijk en toekomstige opties in 24 EU-lidstaten.
Hoofdthema: Economische migratie
Publicatietype: EMN inform
Trefwoorden: circulaire migratie

Publicatie datum: 12 oktober 2011

De definitieve versie van het syntheseverslag van de ENM studie over tijdelijke en circulaire migratie is beschikbaar. Dit rapport is een synthese van nationale rapporten van 24 EU-lidstaten.
Hoofdthema: Economische migratie
Publicatietype: Thematische Studies

Publicatie datum: 28 april 2011

Brengt circulaire migratie voordelen met zich mee? Zijn er bewijzen dat migranten de circulaire migratie verkiezen boven een andere vorm? Deze nota onderzoekt de redenen achter de belangstellingsstijging voor circulaire migratie, als de voordelen en verbeteringen die voorgesteld worden in het model.
Hoofdthema: Externe Dimensie
Publicatietype: Studie
Trefwoorden: arbeidsmigratie

Publicatie datum: 30 maart 2011

Kampt de tijdelijke verplaatsing van dienstverleners, zoals GATS's 'modus 4', met een capaciteitstekort voor het beheer van arbeidsmigratie? En de andere migratie-gerelateerde overeenkomsten? Deze analyse herziet een deel van de huidige regelgeving van het verdragsrecht.
Hoofdthema: Migratie
Publicatietype: Studie

Publicatie datum: 22 maart 2011

In deze studie van EMN worden de principes, het beleid en de toekomstige sporen voor tijdelijke en circulaire migratie in België onderzocht. De studie is enkel beschikbaar in het Engels.
Hoofdthema: Externe Dimensie
Publicatietype: Thematische Studies