Migratie tussen Rusland en de Europese Unie

IOM-studie: Migratie tussen Rusland en de Europese Unie - Beleidsimplicaties van een studie op kleine schaal van irreguliere migranten

Over deze studie:

Deze studie geeft een uniek inzicht in het dagelijks leven en ervaringen van migranten uit de Russische Federatie, of van personen die Russich territoruim door zijn gereisd, die volgens de Europese Unie als 'irreguliere migranten' worden beschouwd. De studie is uitgevoerd voor het IOM Moskou om de lopende ontwikkeling van administratieve en wetgevende kaders, die de terugkeer van Europese migranten naar de Russische Federatie beoogt, te vergemakkelijken. Hoewel deze migratie op kleine schaal plaatsvindt, heeft ze verschillende belangrijke inzichten verschaft.

De studie suggereert de stijgende nood aan ondersteunende diensten voor migranten die een terugkeer naar de Russische Federatie beamen. De bevindingen bouwen voort op de bestaande diensten om informatie te verstrekken aan (huidige en toekomstige) migranten. Met de sterke wil om efficiënt te werk te gaan, nemen deze diensten de mensenrechten hoog in het vaandel en zullen ze er alles aan doen om een gedwongen terugkeer te vermijden. Het wordt aangeraden om deze migranten en de reeds teruggekeerde migranten te erkennen als volwaardige leden van zowel de Europese Unie als van de Russische Federatie. Ook wordt aangeraden dat de ontwikkelende administratieve en wetgevende kaders hier naar toe werken.

Deze studie en feedback van de presentatie van de gevonden bevindingen van de Final Conference “Readmission Agreements and Their Role in Migration Management” die gehouden werd in Moskou, beaamt de nood om deze studie verder te zetten en te ontwikkelen.

This study is only available in English.

Author: IOM

 

Publication Date:
di 05 okt 2010
Geografie:
Hoofdthema:
Publicatietype:
Opdrachtgever:
Trefwoorden: