International Migration Outlook 2014 (OESO)

Deze vlaggenschip-publicatie van de OESO analyseert recente ontwikkelingen in migratiebewegingen en -beleid in de OESO-landen en geselecteerde niet-OESO landen.

De versie 2014 van de "International Migration Outlook werd op 1 en 2 december 2014 voorgesteld,  bij de gelegenheid van het "High-Level Policy Forum" in Parijs.

Deze publicatie bevat een overzicht van de recente ontwikkelingen op vlak van migratiebewegingen en -beleid in de OESO-landen en een selectie niet-OESO landen. Deze editie focust in het bijzonder op arbeid en tewerkstelling. Twee analytische hoofdstukken zijn gewijd aan (1) investeren in de integratie van immigraten in de arbeidsmarkt en (2) arbeidsmigratie: het ontwikkelen van intelligente managementssystemen voor economische groei. Het bevat ook landenfiches en een statistische bijlage.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de OESO, waar de publicatie kan geraadpleegd worden en besteld (in het Engels en het Frans). Een samenvatting is beschikbaar in verschillende talen, onder meer in het Engels, Frans en Nederlands.

Publication Date:
wo 03 dec 2014
Geografie:
Hoofdthema:
Publicatietype:
Opdrachtgever:
Trefwoorden: