Video over asielinterviews in COVID-tijden

Omwille van de COVID-19-pandemie werden in maart de persoonlijke gehoren met verzoekers om internationale bescherming bij het CGVS stopgezet. In juni zijn ze heropgestart. Om de veiligheid van personeel en verzoekers te garanderen, is er een video met praktische instructies gemaakt.

 

 

 

 

Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, besliste de Commissaris-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen op 13 maart het houden van persoonlijke gehoren met verzoekers om internationale bescherming op te schorten.

Sinds 8 juni 2020 worden de persoonlijke onderhouden geleidelijk hervat. De gezondheid van medewerkers, verzoekers om internationale bescherming, tolken, advocaten en andere bezoekers van het CGVS blijft een prioriteit.

Daarom werden volgende beschermingsmaatregelen genomen:

  • Verzoekers worden op gespreide uren opgeroepen.
  • Verzoekers moeten buiten wachten tot zij naar binnen mogen voor hun persoonlijk onderhoud. De wachtzaal van het CGVS is gesloten.
  • Het dragen van een mondmasker wordt verplicht tijdens het traject van het onthaal tot in het gehoorlokaal. Tijdens het gehoor is het dragen van het mondmasker niet verplicht.
  • Tussen alle personen in het gehoorlokaal zijn er plexiwanden geïnstalleerd. 

Het CGVS creëerde een video over deze maatregelen. In dit filmpje vindt u duidelijke instructies over hoe het onthaal van de verzoekers en advocaten op het CGVS gebeurt. 

 

Publicatiedatum: vr 07 aug 2020
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: