Openbare raadpleging over de Europese blauwe kaart en het Europese beleid voor economiche migratie

Vandaag heeft de Europese Commissie een raadpleging over de toekomst van de Richtlijn betreffende de blauwe kaart gelanceerd. Deze raadpleging nodigt stakeholders (migranten, werkgevers, vakbonden, etc.) uit om hun mening over de blauwe kaart te delen en om verbeterpunten aan te reiken.

Het doel van de raadpleging is om meningen over een waaier van onderwerpen gerelateerd aan economische migratie te verzamelen met het oog op de ontwikkeling van een nieuw Europees beleid over legale migratie en om de richtlijn betreffende de blauwe kaart te herzien.  Dit is één van de prioriteiten van de Europese Agenda over Migratie die de Europese Commissie op 13 mei 2015 aangenomen heeft.  Dit nieuw beleid voor legale migratie moet de EU helpen om specifieke arbeidstekorten (knelpuntberoepen) aan te pakken en om een aantrekkelijke bestemming voor getalenteerde werknemers en ondernemers die willen investeren in Europa te worden.

Geïnteresseerde stakeholders kunnen bijdragen aan deze openbare raadpleging door een enquête in te vullen - te vinden op de website van het Directoraat Binnenlandse Zaken en Migratie van de Europese Commissie-, en dit tot 21 augustus 2015.

 

 

Publicatiedatum: do 28 mei 2015
Geografie:
Hoofdthema:
Soort nieuws: