Open Terugkeercentrum aangekocht in Holsbeek

Vandaag, dinsdag 8 januari 2013, werd de aankoopakte getekend voor het gebouw in Holsbeek dat een open terugkeercentrum zal worden.

De ministerraad heeft op 20 juli 2012 groen licht gegeven voor de aankoop van een open terugkeercentrum. In opdracht van de Dienst Vreemdelingenzaken en de Regie der Gebouwen heeft het Aankoopcomité Mechelen daarop het gebouw in Holsbeek aangekocht. De aankoop is het resultaat van intense samenwerking tussen staatssecretarissen Servais Verherstraeten voor de Regie der Gebouwen en Maggie De Block voor Asiel en Migratie.

De Dienst Vreemdelingenzaken zal het open terugkeercentrum met steun van Fedasil beheren. Het centrum in Holsbeek zal een honderdtal nieuwe plaatsen tellen. In september 2012 zijn eerder al in vier bestaande centra van Fedasil 300 terugkeerplaatsen gecreëerd.

De uitgeprocedeerde asielzoekers in het terugkeercentrum en -plaatsen doorlopen verschillende etappes. Daarbij worden ze actief begeleid. Ze worden onder andere gesensibiliseerd voor vrijwillige terugkeer en psychosociale of andere hindernissen worden besproken en weggewerkt.

Meer informatie in het Frans of Nederlands over openterugkeercentrum vindt u op de website van de staatssecretaris voor asiel en migratie.

Publicatiedatum: di 08 jan 2013
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: