Mogelijkheden en feitelijke terugkeer

PREMIG is een vierjarig onderzoek (2011-2014) gebaseerd in het Peace Research Institute van Oslo (PRIO). Het project gaat over de terugkeer van migranten van Noorwegen naar het Verenigd Koninkrijk.

logo prio

Het PREMIG onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Statistics Norway (SSB), Sussex Centre for Migration Research en de universiteit van Bristol. PREMIG wordt gefinanceerd door het Research Council van Noorwegen zijn VAM programma.

Het project onderzoekt de volgende vraagstellingen: 1) Hoe kijken immigranten naar en hoe beslissen ze over een mogelijke terugkeer? 2) Hoe is de mogelijkheid van terugkeer gelinkt aan integratie en transnationalisme? 3) Hoe kunnen we de patronen van wie terugkeert en wie niet, verklaren? 4) Hoe wordt de terugkeer ervaren bij migranten die wederkeren naar hun herkomstland en hoe reageren die plaatselijke gemeenschappen op hun terugkeer?

PREMIG bestudeert zowel vrijwillige als niet-vrijwillige terugkeer. Het project behandelt de migratie van Noorwegen naar het Verenigd Koninkrijk via studie cases en statische analyses. De PREMIG case studies dekt ook de terugkeer naar Afghanistan, Burundi, Irak, Pakistan en Polen.

Voor verdere informatie, klik hier.

Publicatiedatum: do 06 okt 2011
Geografie:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: