Lunchsessie van het Belgisch Nationaal Contactpunt over illegale tewerkstelling van onderdanen van derde landen in België en de EU (Brussel)

Het Belgisch Nationaal Contactpunt van het EMN organiseert een lunchsessie over "illegale tewerkstelling van onderdanen van derde landen in België en de EU", op 5 oktober in Brussel.

Wat?

Het Belgisch Nationaal Contactpunt van het EMN organiseert een lunchsessie over illegale tewerkstelling van onderdanen van derde landen in België en in de EU.

Tijdens dit evenement zal de Belgische EMN-studie over de illegale tewerkstelling van onderdanen van derde landen worden voorgesteld door de auteur, de heer Vanden Broeck werkzaam voor de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Deze studie focust op verschillende aspecten van illegale tewerkstelling: preventie, inspecties, sancties van werkgevers en gevolgen voor onderdanen van derde landen.

De twee andere presentaties zullen zich richten op de gevolgen voor onderdanen van derde landen die illegaal tewerkgesteld zijn (in termen van verblijfsrechten, uitstaand loon, klachtenmechanisme, enz.). De heer Garcia van ORCA (Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten) zal de Belgische situatie presenteren en mevrouw Levoy van PICUM (Platform voor Internationale Samenwerking inzake Migranten zonder Verblijfsvergunning) zal een Europees en globaal perspectief op dit onderwerp bieden.

De ontwerpagenda is hieronder beschikbaar.

Het evenement is in het Nederlands en het Frans (geen vertaling voorzien).

Wanneer?

5 Oktober

10u.30 - 13u.30

Waar?

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (zaal Storck)

Ernest Blerotstraat 1, 1070 Anderlecht

Inschrijving?

Deelname is gratis.

Verplichte inschrijving via het online formulier, hier beschikbaar.

Publicatiedatum: do 07 sep 2017
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Soort nieuws: