EMN conferentie: de EU in de wereldwijde jacht op talent (Talinn, 2 dagen)

In het kader van het Estse voorzitterschap van de Europese Raad, zal het Estse Nationale Contactpunt van het EMN op 21 en 22 september 2017 een tweedaagse conferentie organiseren. De conferentie zal worden gewijd aan ‘The EU in the Global Race for Talents: Challenges and Solutions in Strengthening EU’s Competitiveness’.

Wat?

De conferentie beoogt inzicht te geven in de positie die de EU inneemt in de wereld bij het aantrekken van talentvolle arbeidsmigranten. Verspreid over twee dagen zal de conferentie, aan de hand van speeches, presentaties, paneldiscussies en verschillende workshops antwoorden proberen te geven op vragen als: zijn lidstaten concurrenten van elkaar als het gaat om het aantrekken van talent? En welke plek nemen Europese bedrijven in als het gaat om het aantrekken van talent?

De conferentie biedt de mogelijkheid voor beleidsmakers, professionals, academici, experts, IGO’s en NGO’s om met elkaar in gesprek te gaan en te discussiëren over het aantrekken van talenten uit landen buiten de EU. Op de conferentie zullen sprekers van de overheid, de Europese Commissie, academici en experts uit verschillende landen inzicht geven in (inter)nationaal beleid, best practices, belemmeringen en nieuwe initiatieven.

Het programma van de conferentie kan u hieronder terugvinden.
 

Wanneer?

21-22 september 2017

Waar?

Tallinn University, Tallinn, Estland

Inschrijven?

Klik hier om u in te schrijven.

Indien u vragen hebt over het inschrijven, kan u mailen naar emn2017@tlu.ee.

Meer informatie?

Meer informatie vindt u op de website van het Estse Nationale Contactpunt van het EMN.

 

Publicatiedatum: vr 30 jun 2017
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Soort nieuws: