Deadline om te antwoorden op de publieke consultatieronde aangaande de regelgeving voor binnenkomst en verblijf van onderzoekers en studenten uit niet-EU lidstaten.

Vanaf 1 juni tot 23 augustus, verzamelt de consultatie input over de binnenkomst- en verblijfsvoorwaarden voor niet-Europese onderzoekers, studenten, leerlingen, stagiairs en vrijwilligers. Dit met het oog op de herziening van de Europese Richtlijn voor studenten en onderzoekers (2004/114/EG)

Print Screen of public consultation page on EU Commission website

Visa, intra-EU-mobiliteitsregelgeving, en toegang tot de arbeidsmarkt zijn domeinen waarin de regelgeving verder zou kunnen worden verbeterd voor studenten en onderzoekers.

Om deze reflectie te ondersteunen is er een oproep om te signaleren waar de EU een toegevoegde waarde kan bieden. Inzichten, ervaringen en bezorgheden alsook informatie over de obstakels die niet-Europese studenten en onderzoekers ondervinden in het kader van toegang tot de EU kunnen hierbij nuttig zijn.

Tot 23 Augustus 2012 kunnen respondenten hun visie kenbaar maken over hoe de obstakels te verwijderen en de EU beter toegankelijk te maken voor studenten, onderzoekers en stagiairs.

De vragenlijst kan worden ingevuld via deze link.

Deze informatie en vragenlijst is enkel in het Engels beschikbaar.

Publicatiedatum: vr 03 aug 2012
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever: