De Richtlijn betreffende de binnen een onderneming overgeplaatste personen treedt vandaag in werking

De Richtlijn betreffende binnen een onderneming overgeplaatste personen treedt vandaag 28 mei 2014 in werking. De Lidstaten moeten deze Richtlijn omzetten tegen 29 november 2016.

Printscreen of publication ICT Directive in Official Journal of the EU

De RICHTLIJN 2014/66/EU VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 15 mei 2014 betreffende de voorwaarden voor toegang en verblijf van onderdanen van derde landen in het kader van een overplaatsing binnen een onderneming, gepubliceerd op 27 mei 2014, treedt vandaag 28 mei 2014 in werking.

Deze richtlijn maakt het voor multinationale ondernemingen eenvoudiger en sneller om tijdelijk hooggeschoolde werknemers over te plaatsen naar dochterondernemingen in de EU. Bovendien wordt het eenvoudiger om werknemers over te plaatsen tussen de Lidstaten tijdens hun detachering. De richtlijn bepaalt gemeenschappelijk pakket rechten voor binnen een onderneming overgeplaatste personen wanneer ze in de EU werken ter voorkoming van uitbuiting en mededingingsverstoring. 

Volgens de Commissie zullen jaarlijks 15 000 tot 20 000 personen die binnen een onderneming overgeplaatst worden toegelaten worden in het kader van deze richtlijn. Dit zou moeten bijdagen tot het bevorderen van het concurrentievermogen van de EU en de economische groei.

Meer informatie is te vinden in het persbericht in het Engels of het Frans.

Publicatiedatum: wo 28 mei 2014
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema: