Bekijk de term "toegang tot werk" in de EMN Asylum and Migration Glossary

De multidisciplinaire woordenlijst van het Europees Migratienetwerk (EMN) heeft ongeveer 500 termen en concepten met betrekking tot asiel en migratie. Laten we ons vandaag concentreren op de term "toegang tot werk" om er zeker van te zijn dat we de term gemeenschappelijk begrijpen en gebruiken! 

De term "toegang tot werk" werd recent gebruikt in de EMN studie over "Integration of applicants for international protection in the labour market", en wordt gedefinieerd als:

1. In de algemene migratiecontext: voorwaarden en vereisten voor toelating tot de arbeidsmarkt voor migranten en vluchtelingen die legaal in een gastland verblijven.

2. In de EU-migratiecontext: toelating van onderdanen van derde landen (legaal in de EU verblijvende migranten, begunstigden van en verzoekers om internationale bescherming) om in de EU-lidstaten arbeid in loondienst of als zelfstandige te verrichten, met inachtneming van de algemeen op het beroep en de overheidsdienst toepasselijke regels evenals de arbeids- en werkomstandigheden.

Als je geïnteresseerd bent in andere termen, bekijk dan de online versie hier.

Publicatiedatum: di 10 okt 2023
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: