4e Jaarlijkse Internationaal Symposium over de preventie van mensenhandel

Op woensdag 13 november 2013 organiseert Public Policy Exchange het vierde Jaarlijkse Internationaal Symposium over de preventie van mensenhandel, te Brussel.

Logo Public Policy Exchange

Wat?

Mensenhandel is een verontrustend en toenemend fenomeen in Europa, met vreselijke gevolgen voor de slachtoffers. Op EU niveau bestaan reeds twee instrumenten om de Lidstaten te begeleiden en bij te staan in de strijd tegen mensenhandel: de EU-Richtlijn 2011/36 en de EU Strategie naar de uitroeiing van mensenhandel 2012-2016, waarin enkele concrete en praktische maatregelen vooropgesteld worden, waarin het slachtoffer centraal staat. Die maatregelen moeten geïmplementeerd worden binnen de komende vijf jaar.

Met dit Jaarlijks Internationaal Symposium wil men, in de vorm van prikkelende thematische debatten, aanzetten tot meer politieke wil, beleidsdiscussies vergemakkelijken en comprehensieve en geïntegreerde oplossingen vinden om behoorlijk tegemoet te komen aan de noden van slachtoffers van mensenhandel.

Wanneer?

Woensdag 13 november 2013 van 10u tot 16u30

Waar?

Het Silken Berlaymont hotel,

11-19, Boulevard Charlemagne
1000 Brussel

Inschrijven?

De prijs van een ticket verschilt naargelang uw organisatie.

Inschrijven kan online; U kunt ook het inschrijvingsdocument, te downloaden via voorgaande link, invullen en opsturen.

Meer informatie?

Het programma en meer informatie over het Jaarlijkse Internationaal Symposium kan gevonden worden op de website van Public Policy Exchange, en ook in de bijgevoegde bijlage.

Meer informatie over Public Policy Exchange zelf kan gevonden worden op hun website.

 

 

 

Publicatiedatum: ma 21 okt 2013
Geografie:
Hoofdthema:
Soort nieuws: