375 nieuwe opvangplaatsen zullen gecreëerd worden in Lodelinsart (Charleroi)

Op voorstel van de Staatssecretaris voor Asiel en Migratie heeft de Ministerraad vandaag ingestemd met de sluiting van een huurovereenkomst voor het gebruik van een terrein in Lodelinsart (Charleroi). Fedasil zal de locatie beschikbaar stellen aan het Rode Kruis om containers te plaatsen om zo de opvangcapaciteit voor aanvragers van internationale bescherming te vergroten.

Aan het einde van 2021 namen de Belgische autoriteiten contact op met het Asielagentschap van de Europese Unie (EUAA) met een verzoek om ondersteuning voor het onder druk staande opvangsysteem. Een operationeel plan werd ondertekend, dat onder meer voorzag in materiële ondersteuning (opvangcontainers) en personeel ter ondersteuning van de nationale opvangautoriteiten.

Om deze containers te installeren, stemde de Ministerraad er vandaag mee in om een huurovereenkomst te sluiten voor het gebruik van een terrein in Lodelinsart (Charleroi). Het Asielagentschap van de Europese Unie (EUAA) zal zorgen voor de levering, installatie en aansluiting van containers om maximaal 375 opvangplaatsen te creëren.

Voor meer informatie kunt u het persbericht van de Ministerraad in het Frans of in het Nederlands lezen.

Publicatiedatum: vr 09 feb 2024
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: