Before and After (Centrum)

Deze studie van het Centrum voor gelijkheid van kansen (Centrum) gaat dieper in op de socio-economische status van personen die geregulariseerd werden in 1999/2000 en vergelijkt de situatie van de geregulariseerden voor, tijdens en na de regularisatieprocedure.

Download publication

Als onafhankelijke overheidsdienst is het Centrum bevoegd om de overheid te informeren over de aard en omvang van migratiestromen. In het kader van deze wettelijke opdracht startte het Centrum eind 2006 een onderzoek naar de impact van de regularisatiewet van 22 december 1999. In samenwerking met toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael gaf toenmalig minister van Maatschappelijke Integratie en Grootstedenbeleid Christian Dupont de opdracht om deze studie te realiseren. Het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck van de Universiteit Antwerpen en le Groupe d’Etudes sur l’Ethnicité, le Racisme, les Migrations et l’Exclusion van de Université Libre de Bruxelles zorgden voor een multidisciplinaire aanpak van dit onderzoek.

Before & After biedt een nieuw inzicht in de tendensen en trajecten van een erg diverse groep mensen voor, tijdens en na hun regularisatie. Met deze studie willen het Centrum en de onderzoekers de beleidsmakers dan ook een eerste werkinstrument aanbieden voor de verdere aanpak van een rechtvaardig regularisatiebeleid.

Publication Date:
wo 11 mei 2011
Geografie:
Hoofdthema:
Publicatietype: