Samen in de strijd tegen mensensmokkel – Help levens redden!

Met de slogan ‘Samen in de strijd tegen mensensmokkel: Help levens redden’ wil de politie zowel de handelaars van nautisch materiaal als burgers stimuleren om verdachte aankopen of bewegingen op het strand aan de politie te melden via het nummer 112, via de app 112 of rechtstreeks via de 101.

Met de zomer in aantocht lanceerde de Federale Politie (een samenwerking van de Coördinatie- en steundirectie (CSD) en Federale Gerechtelijke Politie (FGP) West-Vlaanderen, de Centrale directie van de bestrijding van de zware en georganiseerde criminaliteit (DJSOC) mensenhandel/mensensmokkel, het E40-netwerk en de Directie van de operaties inzake bestuurlijke politie (DAO) Migratie) de sensibiliseringscampagne.

Met de slogan ‘Samen in de strijd tegen mensensmokkel: HELP LEVENS REDDEN’ wil de politie zowel de handelaars van nautisch materiaal als burgers stimuleren om in de strijd tegen mensensmokkel mee te helpen en mensenlevens te redden.

Handelaars van nautisch materiaal moeten op het volgende letten, bijvoorbeeld:

  • Grote aantallen of bulk aankoop van bijvoorbeeld zwemvesten
  • Aankoop van materiaal dat dienst kan doen als alternatief voor zwemvest (binnenband)
  • Aankoop van materiaal om zelf boot in elkaar te zetten
  • Contante betalingen

Burgers moeten op het volgende letten, bijvoorbeeld:

  • Loods met boten, zwemvesten, motoren
  • Voertuig (met vreemde nummerplaat) met boten, zwemvesten, motoren
  • Grote groep personen (inclusief vrouwen en kinderen) die met gemotoriseerde boot de zee opgaan

Alle documenten (affiches, folders en flyers) zijn beschikbaar op deze pagina. Je kan ze downloaden, printen en/of digitaal versturen naar jullie netwerken (familie, vrienden, handelaars …).

Publicatiedatum: do 06 jul 2023
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: