Migratietop in Valletta

Op 11 en 12 november 2015 wordt in Valletta een internationale top over migratie gehouden tussen de EU, en de Afrikaanse en andere belangrijke betrokken landen.

Logo Valletta Summit

Wat

Sinds enkele maanden wordt de EU geconfronteerd met een ongekend aantal migranten en vluchtelingen die naar Europa komen. De EU heeft een reeks maatregelen genomen om de daardoor ontstane problemen aan te pakken. Migratie is echter niet alleen een zaak voor Europa. Ook de landen van herkomst en doorreis van de irreguliere migratiestromen zijn erbij betrokken.

De internationale top in Valletta zal zich buigen over de problemen van migratie, maar ook over de kansen die migratie biedt. De EU en Afrika zullen samenwerken in een geest van partnerschap om gemeenschappelijke oplossingen te vinden voor problemen van gemeenschappelijk belang. De deelnemers zullen de volgende onderwerpen bespreken:

  1. het aanpakken van de onderliggende oorzaken door samen te werken aan vrede, stabiliteit en economische ontwikkeling
  2. een betere voorlichting over en een betere organisatie van legale migratiekanalen
  3. een betere bescherming van migranten en asielzoekers, met name van kwetsbare groepen
  4. een effectievere bestrijding van uitbuiting en smokkel van migranten
  5. nauwer samenwerken op het gebied van terugkeer en overname

Wanneer

11 and 12 november 2015

Waar

The Mediterranean Conference Centre, Valletta, MALTA

Deelnemers

De EU lidstaten, de landen die deelnemen aan de processen van Rabat en Khartoem, waarnemers bij het proces van Rabat, vertegenwoordigers van de Commissie van de Afrikaanse Unie en de Economische Gemeenschap van West Afrikaanse Staten (ECOWAS), de Verenigde Naties (VN) en de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zijn uitgenodigd om aan de top deel te nemen.

De volledige lijst van uitgenodigde delegaties is hier beschikbaar.

Bijkomende informatie

Meer informatie is hier te vinden.

Publicatiedatum: ma 09 nov 2015
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Soort nieuws: