Jaarlijkse EMN conferentie "Rethinking returns from the EU: Sustainable returns and cooperation with countries of origin

Op 6 en 7 juli heeft het Slowaakse nationale contactpunt van het EMN - in het kader van het Slowaakse voorzitterschap van de EU - de jaarlijkse EMN conferentie georganiseerd. Dit jaar had de conferentie als thema duurzame terugkeer en samenwerking met landen van herkomst in dit verband.

Tijdens de conferentie werd er gepoogd om een stand van zaken te schetsen inzake terugkeer en praktische samenwerking met landen van herkomst. De aanwezigen bestonden uit Europese beleidsmakers en experten van de verschillende EU-lidstaten, Europese instellingen en agentschappen, vertegenwoordigers van Europese terugkeerprojecten, intergouvernemente organisaties, non-gouvernementele organisaties, academci, alsook mensen uit de landen van herkomst.

Het Europese terugkeerbeleid en terugkeermaatregelen werden in een bredere context geplaatst van de huidige migratietrends en actuele gebeurtenissen, alsook tegen de achtergrond van de situatie in de landen van herkomst. De conferentie bracht goede praktijken en ervaringen naar voor van diverse stakeholders waar de EU, de lidstaten en Noorwegen verder op kunnen bouwen.

Meer informatie over de conferentie, het pgrogramme en de sprekers kan worden geraadpleegd op de website van de conferentie

Publicatiedatum: wo 06 jul 2016
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: