Jaarlijkse EMN-Conferentie in Cyprus: Immigratie van Internationale Studenten naar de EU (2 dagen)

Deze Conferentie, die georganiseerd wordt door het EMN-Nationaal Contactpunt van Cyprus in het kader van het Cypriotische Voorzitterschap van de Raad van de EU, zal de besluitvorming ondersteunen inzake internationale studentenmigratie (inclusief de herwerking van Richtlijn 2004/114/EC).

Cyprus Presidency EU logo

Op deze conferentie zullen de eerste bevindingen worden voorgesteld van de EMN-studie over Immigratie van Internationale Studenten. Dit moet een overzicht bieden van gelijkaardig of tegengesteld  beleid en praktijk in de verschillende lidstaten. Specifieke thema's zullen bediscussieerd worden, inclusief: :

  • Maatregelen om internationale studenten aan te trekken en om effectieve studentenmobilitiet in de EU te ondersteunen.
  • De positieve impact van internationale studenten in de EU maximaliseren en de negatieve impact en risico's minimaliseren.
  • Rechten en verantwoordelijkheden van internationale studenten in de EU met de nadruk op toegang tot de arbeidsmarkt gedurende de studies.

De EMN Conferentie zal plaatsvinden in Paralimni (Protaras), Cyprus op 29 en 30 oktober 2012.

De conferentie zal een high-profile event zijn, dat de bedoeling heeft om het werk van EMN onder de aandacht te brengen en een breed publiek van beleidsmakers en terreinmensen wil bereiken van EU en nationaal niveau.

Simultaan vertaling zal voorzien zijn tussen GR-EN-FR.

Indien u interesse heeft voor deelname, neem aub contact op met the Cyprus national contact point op volgend mailadres: [email protected]

 

Publicatiedatum: wo 08 aug 2012
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: