IES lessenreeks: Het multi-level beheer van migratie en imntegratie van migranten

Deze lessenreeks van het IES (Institute for European Studies) loopt van 20 februari tot 24 april en zal focussen op het complexe beheer van migratie en integratie. Er zijn 8 lessen over verschillende onderwerpen.

IES logo

Wat ?

De lessenreeks (8 in totaal) wordt georganiseerd door het instituut voor Europese Studies (IES) in samenwerking met het International Centre for Migration Policy Development (ICMPD), dit naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de organisatie.

Deze lessenreeks heeft als doel om een uitgebreid overzicht te geven van hoe migratie en integratie worden beheerd van het globale tot op het lokale niveau. Ook wordt er bekeken hoe het beleid tot stand komt, wat de toekomstige beleidsuitdagingen zijn en hoe interactie tussen de verschillende bestuursniveau's de beleidsbeslissingen beïnvloeden.

Elke lezing zal bestaan uit high profile nationale experten uit de academische wereld, mensen uit het veld, beleidsmakers of bestuurders uit het middenveld. Elk college zal voorzien in een uitgebreid discussiemoment voor het publiek.  

 

Voor wie?

De lessenreeks richt zich tot het breder publiek, beleidsmakers, mensen uit het werkveld, onderzoekers en studenten en mensen uit het maatschappelijk middenveld.

 

Wanneer?

Alle lezingen zijn in het Engels en duren van 18.00 uur tot 20.00 uur. Ze vinden plaats op 20 en 27 februari, 6, 13 en 27 maart, 17 en 24 april. Voor de onderwerpen zie programma.

 

Waar?

Karel Van Miert gebouw
Conferentiezalen Rome & Lisabon
Pleinlaan 5
1050 Brussel

 

Registratie

Deelname is gratis maar  registratie is verplicht.

 

Contactpersonen

Ilke Adam (Academic Coördinator)

Postdoctoral Researcher Migration and Diversity

Institute for European Studies

+32 2 614 80 26

ilke.adam@vub.ac.be

 

Kristof Rogge (Logistics)
Events Manager
+32 2 614 81 99
Institute for European Studies
krogge@vub.ac.be

 

 

Publicatiedatum: vr 01 mrt 2013
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema: