Fedasil en Samenlevingdienst België gaan samenwerken om jongeren aan te zetten om als vrijwilliger te werken

Dankzij deze samenwerking zullen jongeren van heel België vrijwilligerswerk kunnen doen in opvangcentra. Daarnaast zullen jonge asielzoekers aan de maatschappij kunnen deelnemen, buiten het centrum waar ze verblijven

De Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Nicole de Moor, kondigde vandaag aan dat Fedasil, het Federaal Agentschap voor de opvang van asielzoekers, en de Samenlevingdienst België zouden samenwerken om jongeren aan te zetten om als vrijwilliger te werken. 

Fedasil en Samenlevingdienst België hebben in het verleden in Wallonië en Brussel al op kleine schaal samengewerkt. De laatste drie jaar hebben 80 jonge asielzoekers al burgerdienst gedaan. Daarnaast hebben 50 jongeren zich geëngageerd in verschillende opvangcentra. Het samenwerkingsakkoord breidt deze samenwerking uit naar andere centra.

Nicole de Moor merkte op: “Jonge asielzoekers zijn vaak gemotiveerd en willen iets zinvols doen. Door de samenwerking met Samenlevingdienst België krijgen ze de kans om vrijwilligerswerk te doen. Zo kunnen ze ervaring opdoen en hun taalkennis verbeteren. Het is ook een goede kans voor jongeren van ons land om meer te leren over het werk van Fedasil en de opvang van asielzoekers. Het is een samenwerking die zowel de jongeren als de maatschappij ten goede komt.”

Voor meer informatie, gelieve de persmededeling van de Staatssecretaris te lezen.

Publicatiedatum: ma 08 mei 2023
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: