ERA-Conferentie over EU Migratierecht 2012

De jaarlijkse conferentie van de Academy of European Law (ERA) zal focussen op de rol van de Europese agenschappen in het migratiproces, zowel als op de impact van het EU Handvest van de Grondrechten, in het bijzonder in asielmateries.

Om de EU-doelstelling te bereiken om een Gemeenschappelijk Europees Asielsysteem op te zetten hebben EU-agentschappen in belang gewonnen in het domein van asiel en migratie. De inwerkingtreding van het Lissabon Verdrag zorgde ervoor dat het EU Handvest voor de Grondrechten bindend werd voor alle EU-organen.

Belangrijkste onderwerpen: 

  • Update over de laatste ontwikkelingen in de wetgeving en rechtspraak (in het bijzonder de rechtspraak van het ECJ in . NS v Secretary of State and ME and Others v. Minister of Justice)
  • De rol van agentschappen in het migratie-proces: welke impact heeft het werk van de EU-agentschappen (EASO, Frontex, Europol, FRA) op de rechten van asielzoekers?
  • The impact van het Handvest van Grondrechten in asielmateries

De jaarlijkse conferentie inzake EU Migratierecht zal (in het Engels) plaatsvinden op 29 en 30 oktober 2012, in Malta. Meer informatie kan worden gevonden op de website van ERA.
 

Publicatiedatum: vr 27 apr 2012
Geografie:
Hoofdthema:
Soort nieuws: