EPIM-EPC Conferentie - Strenge beleidsprogramma's inzake migratie en de rol van de media: de impact op ongedocumenteerde migranten

Het Europees Beleidscentrum en het Europees Programma voor Integratie en Migratie organiseren een conferentie op 6 December die de problemen rond de rechten van (vooral ongedocumenteerde) migranten zal anayseren en de rol van de media in het migratie- en integratiedebat zal bestuderen.

Cover EPC-EPIM Conference

Over deze conferentie:

In deze jaren van soberheid en hoge werkloosheid in veel lidstaten, richt het debat over het immigratie-beleid in Europa zich steeds meer op hoe men de illegale immigratie kan terugdringen en wat men moet doen om mensen zonder papieren in te perken. Maar welke invloed hebben restrictieve migratiebeleiden op migranten? Wat kunnen de EU-beleidsmakers doen om complexe problemen van illegale migratie in de lidstaten aan te pakken; het wegnemen van belemmeringen op de grondrechten, ontwerpen van nieuwe en betere beleidsmaatregelen om de grenzen te beschermen of het verstrekken van meer steun aan de lokale overheden die dagelijks met deze problemen kampen? En is de media schuldig in het verspreiden van de weergave van de zogenaamde "illegale" migranten als diegenen die profiteren van het algemeen nut, of zijn het feiten over echte verhalen?

Practische informatie: 

Wanneer: Dinsdag 6 December 2011,  van 9u30 tot 17u00

Waar: Stanhope Hotel, Rue du Commerce 9, 1000 Brussel

Voor meer informatie en inschrijving klik hier EPC of  EPIM

Publicatiedatum: di 22 nov 2011
Geografie:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: