EMN Werkprogramma 2014

Het EMN-werkprogramma voor 2014 werd aangenomen op de stuurgroepvergadering in november 2013 en beschrijft de output die het EMN in 2014 zal produceren.

emn logo

EMN Werk Programma 2014

Onderwerpen voor thematische studies:

  1. Detentie en alternatieven voor detentie (mei 2014)
  2. “Goede parktijken inzake terugkeer en de reïntegratie van irreguliere migranten: het beleid van lidstaten inzake binnenkomstverboden en terugkeerakkoorden tussen lidstaten en derde landen" (mei 2014)
  3. "Beleid inzake niet-begeleide minderjarigen - update van de vergelijkende studie in 2009 (juli 2014).
  4. "Business gerelateerde migratie naar de EU, uitdagingen en oplossingen (november 2014)

EMN conferenties 2014

Er zullen in 2014 twee EMN conferenties worden georganiseerd gelinkt aan het Europese voorzitterschap: 

  1. In juni 2014 zal een EMN conferentie worden georganiseerd in Griekenland waarbij de resultaten van de thematische studies "Detention and alternatives to detention" and "Good practices in the return and reintegration of irregular migrant" zullen worden toegelicht.
  2. Het Italiaanse EMN contactpunt zal in september 2014  een EMN conferentie organiseren waarbij  de studie “Policies on unaccompanied minors – update of an EU comparative study produced in 2009” zal worden voorgesteld.

EMN Voluntary Return Expert Group - VREG

Het EMN zal het EU Voluntary Return Network (VREN) in zijn takenpakket opnemen als de Voluntary Return Expert Group (VREG). Voor elk aspect met betrekking tot vrijwillige terugkeer zal het EMN zijn netwerkpartners informeren met een overzicht van de situatie in de andere lidstaten. Dit overzicht zou als basis moeten dienen om beste praktijken te delen. De meetings beogen een platform om toekomstige AVR programma's te overleggen en synergieën te identificeren, alsook om acties in derde landen te coördineren.

Andere activiteiten

Ook de traditionele activiteiten van het EMN zullen in 2014 worden uitgevoerd en betreffen de ad hoc queries, jaarlijkse beleidsrapporten, country fact sheets, informatienota's, bulletins, glossarium; alsook activitetien ter ondersteuning van netwerking en beleidsondersteunende acties, waaronder een bijdrage aan de evaluatie van het Stockholmprogramma.

 

Publicatiedatum: wo 01 jan 2014
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever: