EMN Finland Conferentie & Webinar: het verbeteren van de integratie van vrouwelijke migranten op de arbeidsmarkt

Hoe kunnen vrouwelijke migranten   doeltreffender naar integratiediensten en de arbeidsmarkt toegeleid worden? De conferentie, georganiseerd door EMN Finland, focust zich op de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor een doeltreffende toeleiding van vrouwelijke migranten naar de arbeidsmarkt.

Wat

Ongeveer 50 procent van de migranten in Finland zijn vrouwen. Ondanks hun verschillende achtergronden lijken vele vrouwelijke migranten voor hetzelfde obstakel te staan: toegang krijgen tot de Finse arbeidsmarkt. Dit geldt zowel voor hoogopgeleide als voor laagopgeleiden vrouwelijke migranten.

De conferentie van EMN Finland bespreekt de diverse uitdagingen om toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt. Oplossingen worden gezocht aan de hand van best practices in Finland en in het buitenland.

De vergelijkende studie op EU-niveau over de integratie van vrouwelijke migranten in EMN-lidstaten, gepubliceerd door EMN in september 2022, zal worden voorgesteld.

Daarnaast zullen ervaringen uit Noorwegen - een Scandinavische koploper inzake de tewerkstelling van vrouwelijke migranten – worden gedeeld.

Het woord zal ook worden gegeven aan Finse immigratie deskundigen,  vrouwelijke migranten en overheidsvertegenwoordigers.

Tenslotte wordt de de situatie van Oekraïners die van tijdelijke bescherming genieten, besproken vanuit het oogpunt van integratie en werkgelegenheid.

Wanneer

Op 25 november 2022 vanaf 9:15 tot 16:15

Waar

De conferentie zal in Helsinki plaatsvinden maar kan ook online gevolgd worden.

Registratie

De inschrijvingen worden zo snel mogelijk verwacht op die pagina.

Meer informatie

Aanvullende informatie, waaronder het programma en de conceptnota, is beschikbaar op de website van EMN Finland.

Publicatiedatum: do 17 nov 2022
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: