ELENA vorming: De rechten van vluchtelingen (3 dagen)

De opleiding ELENA van ECRE voor gevorderden over de rechten van vluchtelingen zal dit jaar plaatsvinden in Madrid van 30 november tot 2 december. De cursus is gericht op personen die legale bijstand verlenen aan asielzoekers en voor het personeel van asielinstanties.

European Council on Refugees and Exiles

Het doel van de opleiding is om de rechten van vluchtelingen te bestuderen, dit vanuit de invalshoek van het internationale en Europese recht. Er zal aandacht uitgaan naar de stuctuur van vluchtelingenrechten en het specifieke recht op vrijheid van verkeer voor vluchtelingen. Vervolgens komen de vluchtelingenrechten zoals bepaald in de kwalificatierichtlijn en de recast van deze richtlijn aan bod. Tot slot zal er ook worden onderzocht hoe het Europese Sociale Handvest zijn toepassing kan vinden binnen het asielrecht en zal men vanuit specifieke case-studies de toepassing van die Europese Sociale Handvest bestuderen.

De kostprijs voor de opleiding bedraagt 485 euro voor advocaten en ngo-medewerkers en 585 euro voor overheidspersoneel. De inschrijving omvat twee nachten verblijf (30 november en 1 december) en maaltijden, waaronder een diner op vrijdag 30 november, alsook het studiepakket.

Inschrijving is mogelijk tot 26 oktober 2012

Voor meer informatie gelieve deze pagina te raadplegen of contact op te nemen met Caoimhe Sheridan, Project and Training Officer: csheridan@ecre.org

Publicatiedatum: ma 08 okt 2012
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Soort nieuws: