Een opvangcentrum in Alveringem dat volledig gewijd is aan het verwelkomen en ondersteunen van hervestigde vluchtelingen

Vandaag zijn de eerste bewoners aangekomen in het opvangcentrum van Fedasil in Alveringem (West-Vlaanderen). Het gaat om Syrische gezinnen die zijn hervestigd vanuit Libanon.

Een nieuw opvangcentrum is zojuist geopend in Alveringem (West-Vlaanderen). Het gebouw fungeerde al als een Lokaal Opvanginitiatief voor asielzoekers, en dit initiatief werd met succes beheerd door het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn. Fedasil neemt nu het beheer van het gebouw over om hervestigde vluchtelingen op te vangen.

Het hervestigingsprogramma wordt beheerd door de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), waarbij vluchtelingen worden overgebracht van een land waar ze bescherming hebben gezocht naar een ander land (in dit geval België) dat ermee instemt hen als vluchtelingen op te nemen. Dit verschilt van de situatie van asielzoekers die hun procedure voor internationale bescherming in België moeten uitvoeren. In de periode 2013-2022 heeft België 4.501 vluchtelingen hervestigd via de UNHCR.

Het centrum in Alveringem zal onderdak bieden aan 115 vluchtelingen. De hervestigde vluchtelingen zullen slechts enkele maanden in het opvangcentrum verblijven.

Voor meer informatie kunt u het persbericht van Fedasil lezen, de website van het opvangcentrum in Alveringem bezoeken en de bijbehorende Facebook-pagina raadplegen.

Publicatiedatum: di 12 sep 2023
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: