Conferentie van het Franse NCP "naar een Gemeenschappelijk Europees asielsysteem: uitdagingen en opportuniteiten”

Op 29 november organiseerde het Franse NCP van het EMN in Parijs een conferentie over het GEAS. De volgende dag was er een EMN cluster meeting over opvangfaciliteiten voor asielzoekers in de EU: "bestaande systemen en goede praktijken".

 

  • Het voornaamste doel van de derde conferentie van het Franse NCP van het EMN was om informatieuitwisseling en goede praktijken te stimuleren tussen de verschillende actoren die betrokken zijn bij de implementatie van het Gemeenschappelijke Europese asielsysteem. De aanwezigheid van vertegenwoordigers van andere lidstaten (België, Duitsland, Zweden), de Europese Commissie (Stephen Ryan) en EU-instellingen zoals EASO (Robert Visser) voorzag het debat van een Europese invalshoek.

Meer informatie in het Frans en de prestenaties van verschillende sprekers, kunnen hier in het Frans worden geraadpleegd. 

 

  • Het doel van de EMN cluster meeting op 30 november, waarbij een dertigtal vertegenwoordigers van vijftien verschillende lidstaten aanwezig waren, was om een algemeen overzicht te schetsen van de organisatie van de opvang van asielzoekers in de EU. Dit in het kader van de EMN focusstudie over dit onderwerp die in 2013 zal worden uitgevoerd.

De presentaties van de sprekers van de verschillende lidstaten kunnen hier worden geraadpleegd.
 

Publicatiedatum: za 01 dec 2012
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: