Conferentie asiel- en migratiebeleid in 2017 in België (Belgisch Contactpunt van het EMN)

U bent van harte welkom op de nationale conferentie van het Belgisch Contactpunt van het EMN. Tijdens deze conferentie worden de belangrijkste ontwikkelingen van het voorbije jaar inzake asiel en migratie in België belicht.

Wat?

Het Belgisch Contactpunt van het Europees Migratienetwerk (EMN) organiseert een conferentie over het asiel- en migratiebeleid in 2017.

Tijdens deze conferentie overlopen en analyseren we samen de belangrijkste ontwikkelingen van 2017 inzake asiel en migratie in België. De conferentie is opgebouwd uit volgende sessies:

  • Opvang en internationale bescherming: waaronder de impact van recente wetswijzigingen op de procedure voor internationale bescherming, nationale ontwikkelingen inzake de opvang van asielzoekers, en onderhandelingen betreffende de nieuwe fase van het Gemeenschappelijk Europees Asielstelsel.
  • Legale migratie en integratie: waaronder het samenwerkingsakkoord betreffende de toelating tot arbeid en verblijfsvergunningen, en integratietrajecten in België.
  • Irreguliere migratie en terugkeer: waaronder ontwikkelingen inzake vrijwillige en gedwongen terugkeer, en mensensmokkel en de impact op transitmigratie.

Het (voorlopige) programma vindt u hieronder.

Vertaling (Frans, Nederlands en Engels) wordt voorzien.

Wanneer?

Dinsdag 5 december 2017, van 08u30 tot 16u30.

Waar?

Résidence Palace, Wetstraat nr. 155 te 1040 Brussel (vlakbij het station Brussel-Schuman).

Inschrijven?

Deelname is gratis, maar op voorhand inschrijven is wel vereist.
Inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 23.11.2017, en kan via deze link.

Meer informatie?

Indien u meer informatie wenst over deze conferentie, kan u natuurlijk steeds contact met ons opnemen ([email protected]).

Publicatiedatum: di 31 okt 2017
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Soort nieuws: