zwakke participatie op de arbeidsmarkt van personen van buitenlandse origine in België

Een persbericht van de nationale bank van België geeft aan dat in 2011 de werkgelegenheidsgraad van personen die buiten de EU geboren zijn in België met 45,8 % de laagste is van alle lidstaten.

logo nationale bank

Ten opzichte van de werkgelegenheidsgraad van wie in het land van woonplaats is geboren, bedraagt het verschil bijna 20 procentpunt. Voor de Europese immigranten, daarentegen, is het verschil met de in België geborenen veel kleiner.

vooral de tewerkstellingsgraad van vrouwen lijkt problematisch. In 2010 had slechts 37 % van de vrouwen van niet-Europese origine een baan. Dat is ongeveer 20 procentpunt minder dan de mannen van dezelfde origine of dan de in België geboren vrouwen. De verschillende gezinsverantwoordelijkheden, de vooruitzichten van onzeker werk en het sociaal model zijn enkele van de redenen die dit verschil kunnen verklaren.

Het effect "geboren in het buitenland" een significant negatieve impact op de kans om een baan te vinden. Bepaalde parameters zoals de plaats waar het diploma is behaald, de beheersing van de taal van het land van woonplaats of ook de sociale netwerken vallen echter buiten de analyse, hoewel ze in dit opzicht eveneens verklarende factoren zouden kunnen zijn.

Uit een studie van het IAB en de diversiteitsbarometer werk van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen blijkt dat, afgezien van de individuele kenmerken, ook discriminatie bij de indienstneming kan meespelen.

Het volledige persbericht van de nationale bank kan hier worden geraadpleegd.

Het volledige artikel over dit onderwerp (De Keyser, Delhez, Zimmer) kan eveneens hier worden geconsulteerd.  

 

Publicatiedatum: do 13 dec 2012
Trefwoorden:
Hoofdthema: