Eerste Rondetafel Migratie- en Asielbeleid (EMN)

Het Belgisch Contactpunt van het EMN organiseerde zijn eerste ‘Rondetafel Migratie en Asielbeleid’ – een evenement dat stakeholders samenbracht om de recente beleidsontwikkelingen en –uitdagingen te bespreken.

Logo EMN

Op 15 maart 2012 vond in Brussel de eerste ‘Rondetafel Migratie- en Asielbeleid' plaats. Het Belgisch Nationale Contactpunt (NCP) wil hiermee een jaarlijks platform creëren, waarbij aan vertegenwoordigers uit de administratie, het middenveld en aan academici de kans wordt geboden om de recente beleidsontwikkelingen te bespreken. Als basis voor deze rondetafel werd de ontwerptekst van het Belgische EMN-beleidsrapport van 2011 gehanteerd.

Er werden drie beleidsdomeinen besproken: asiel, legale- en irreguliere migratie. Om in deze context het perspectief te verruimen, heeft het Belgische NCP de NCP’s van Frankrijk en Nederland uitgenodigd om de ontwikkelingen en uitdagingen in hun land te schetsen. Na de presentatie van de belangrijkste beleidsontwikkelingen van 2011 werd het debat geopend met opmerkingen van vooraanstaande Belgische experts uit de academische wereld.

Het definitieve EMN beleidsrapport 2011 kan hier worden geraadpleegd en is enkel beschikbaar in het Engels. Het verslag van de Rondetafel en overige documenten van de meeting zijn in het Nederlands en/of het Frans beschikbaar.

Publicatiedatum: vr 03 feb 2012
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: