Bijeenkomst EMN Luxemburg en Raad van Europa over Kinderen en Staatloosheid

Deze multistakeholderbijeenkomst, mede-georganiseerd door EMN Luxemburg en de Raad van Europa binnen het kader van het EMN Platform over Staatloosheid, zal gaan over kindvriendelijke procedures bij staatloosheid en nationaliteitsverkrijging, de bewijslast bij kinderen zonder nationaliteit, en de toegang tot nationaliteit voor kinderen.

Wat

Tijdens deze bijeenkomst zal de Inform van EMN Luxemburg getiteld "Voogdij van alleenstaande minderjarigen" worden gepresenteerd. Voor meer informatie, gelieve de Inform hieronder te lezen.

Rondetafelgesprekken zullen worden georganiseerd om feedback te verzamelen over de bovengenoemde Inform, en om na te denken over de uitdagingen en goede praktijken met betrekking tot niet-begeleide minderjarigen vanuit het perspectief van landen. 

De Europese Commissie zal ook de huidige en toekomstige prioriteiten in het kader van het Nieuwe Migratie- en Asielpact toelichten.

Tot slot zullen praktijkmensen en deskundigen worden uitgenodigd om informatiebehoeften en uitdagingen uit te wisselen die als basis moeten dienen voor toekomstige evenementen.

Wanneer

Op 20 juni 2024, van 9:30 tot 16:45

Waar

De bijeenkomst kan zowel fysiek (op de Kirchberg Campus van de Universiteit van Luxemburg), als online (via Webex) worden bijgewoond. 

Meer informatie 

De agenda van de bijeenkomst is hieronder beschikbaar. 

Voor meer informatie, inclusief de registratie, ga naar deze webpagina.

Publicatiedatum: do 21 mrt 2024
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: